Противораковите свойства на маслиновите листа

Екстрактът от листата на маслини съдържа безценният фитохомикал, наречен олеуропеин. Тази специфична активна съставка се съдържа в изключително изобилие в листата на маслиновите дървета. Има свойствата на много мощен антиоксидант, способен да унищожава ракови клетки. Олеуропеинът е горчив глюкозид, а при неговата хидролиза се генерират:

 • Олеинова киселина – полезна за поддържането на имунната система на тялото, с доказани антивирусни свойства
 • Хидрокситирозол – мощен антиоксидант, с антибактериални и противовизпалителни свойства
 • Тирозол – доказан, в борбата със свободните радикали
 • Рутин – антиоксидант, който подпомага циркулацията на кръвта и се бори с вирусите и възпалителните състояния

Факт е, че населението на средиземноморските страни, които консумират двадесет пъти повече зехтин от американците, се разболяват от рак два пъти по-рядко.  Доказано е, че както самите маслини, така и листата на маслиновите дървета притежават активни полифенолни свойства, които обаче намаляват при термична обработка.

Съществуват безброй доказателства и факти, предавани през поколенията и потвърдени от археологически находки, посочващи връзката между хората и маслиновото дърво. Множеството ползи на маслиновите дървета са научно признати по цял свят, а средиземноморският начин на хранене е известен със своята уникалност още от древността.

Всички знаят за здравословните свойства на зехтина и благотворното му действие върху целия човешки организъм. Маслиновите листа, обаче притежават в пъти по-мощни противовирусни, противомикробни и противоракови свойства и това е доказано от редица учени.

След дългогодишни проучвания на маслиновите листа, специалистите установяват, че полезните им свойства се дължат именно на олеуропеина, съдържащ се в тях.  С годините, учените успяват на докажат, че екстрактът от маслинови листа възпрепятства разпространението на рака.

Първоначално специалистите смятали, че екстрактът от маслинови листа притежава свойството да „цери“ най-различни болести. В последствие установяват, че в същността си, неговото действие е  да унищожава бактериите и вирусите, причина за заболяването. Екстрактът от маслинови листа много бързо повлиява заболяването и спира развитието му, след което имунната система окончателно се преборва с болестта.

Едни от най-големите противоракови изследвания и открития са публикувани в списание Biophysical Research Communications. Когато опитни мишки с развити тумори в телата приемали перорално олеуропеин, той „обезвреждал“ болестта за по-малко от две седмици – 9-12 дни. Това дава основание на учените да твърдят, че олеуропеинът е мощен противотуморен фактор.

Екстрактът от маслинови листа се оказва полезен при много други заболявания. След изследвания, извършени в Медицинското училище на Нюйоркски университет, става ясно, че чудодейният екстракт е способен да променя хода на инфекции от типа ХИВ.

Ползите от екстракта от маслинови листа са широко застъпени и в книгата на д-р Мортън Уокър – „Екстракт от маслинови листа“, където е описано чудодейното му въздействие върху повече от 125 инфекциозни и хронични заболявания:

 • Дезактивиране на бактериални, вирусни и ретровирусни инфекции
 • Предпазване от инфекции на зъбите и при операция
 • Унищожаване на ХИВ вируса, както и на херпес и херпес зостер
 • Ефикасно лечение на настинки, грип и пневмония
 • Намаляване симптомите на синдрома на хроничната умора
 • Усилване на кръвообръщението, кръвотока и намаляване увреждането, нанасяно от свободните радикали (което спомага справянето с атеросклерозата, хипертонията и артрита)
 • Противогъбично и антибактериално действие при микоза, гъбички по ноктите, гъбични инфекции и хламидия

И всичко това наред с множество други терапевтични ползи.

Изследвания показват, че екстрактът от маслинови листа е безопасен за приемане в терапевтични дози без странични ефекти.

Дозите се различават, в зависимост от сериозността на заболяването и  здравословното състояние на всеки човек.

Правилото е, че колкото е по-високо е съдържанието на олеуропеин в даден продукт, за толкова по-ефикасен се приема той. Д-р Уокър препоръчва екстракт от маслинови листа, в който концентрацията на олеуропеин е не по-малко от 6%.

Италианската компания EVERGREENLIFE PRODUCTS, след дългогодишни изследвания и опити и строг химичен и физичен анализ успява да създаде, посредством първокласен процес на извличане OLIFE – патентован течен екстаркт от селектирани маслинови листа със сертифициран произход.

Екстрактът от маслинови листа OLIFE е 100% натурална и биосъвместима хранителна добавка, която се предлага в еднолитрови бутилки. Произвежда се в Италия и гарантира най-високо качество за потребителите в борбата със свободните радикали.

В 1000 ml OLIFE се съдържат 2656 мг Олеуропеин, 453 мг Хидроксикортизол, 1393 мг. Еленолинова киселина, 237 мг Рутин и 174 мг Тирозол.

Повече информация за екстракта от маслинови листа OLIFE, можете да намерите на уебсайта: www.olife.bg 

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.