Забавете стареенето с екстракт от маслинови листа!

Учените отдавна се стремят да намерят начин за забавяне на процеса на стареене. Благодарение на съвременните технологии, италианската компания EVERGREENLIFE PRODUCTS успява да извлече воден екстракт от свежи маслинови листа и създава уникален продукт, който все повече хора употребяват в ежедневието си, като мощен антиоксидант в борбата с “болестите на старостта“.

Полезните свойства на маслиновото дърво и неговите листа са известни още от древността, а най-важната съставка на средиземноморската диета е наличието маслиново масло (зехтин), в което се съдържа изключително ценния глюкозил – ОЛЕУРОПЕИН. В организма, олеуропеинът се редуцира до най-мощният природен антиоксидант – хидроксикортизол – 15 пъти по-силен от зеления чай и 3 пъти по-силен от коензим Q10!

След редица проведени изследвания в наши дни се доказва, че съдържанието на ОЛЕУРОПЕИН  в маслиновите листа е много по-високо от това в маслините и извлечения от тях зехтин, а италианската семейна компания EVERGREENLIFE PRODUCTS успява да създаде продукт, който превъзхожда по съдържание на антиоксиданти 30 пъти екстра върджин зехтина. При това, калоричността на OLIFE е сравнима, с тази на плодов сок.

Екстрактът от маслинови листа OLIFE е 100% натурален продукт и съдържа над 260 полезни молекули, които унищожават свободните радикали в организма и подобряват неговата физиология. Olivum® е патентованият извлек от листата на маслинови дървета и цветовете на невен – автентичен резултат от продължителни проучвания и тестове, с уникални фитотерапевтични характеристики. OLIFE съдържа 93% Olivum® – богатство от полифеноли – молекули, с изключително важни за здравето свойства!

Стареенето е комплекс от промени, които са вредни, прогресивни, универсални и необратими. Процесът се наблюдава на всички нива на организация от молекули (ДНК, протеини, липиди), клетки и органи в целия организъм. С напредване на годините се увеличава честотата на поява на различни болести, каквито са артритът, остеопорозата, сърдечносъдовите заболявания, затлъстяването, ракът и пр. При остаряване се наблюдава възрастова саркопения – загуба на мускулна маса, сила и функция с отражение върху качеството на живот, повишен травматичен риск, увреждане на метаболитните процеси и намалена подвижност.

Съществуват различни теории за стареенето, но най-известната от тях са:

 • Клетъчната теория, която е свързана с функцията на теломерите да съкращават дължината си. Теломерите са окончанията на хромозомите и при всеки цикъл на клетъчно делене, тяхната загуба при репаратурата на ДНК е причината за стареенето. Според тази теория, деленето на клетките става невъзможно, когато се достигне определен брой на деления на клетките.
 • Теорията за свободните радикали, според която клетките на човешкия организъм страдат постоянно от така наречения оксидативен стре. Свободните радикали, които са резултат от нормалният клетъчен метаболизъм са причина за увреждането на субклетъчно ниво – ДНК, протеини и липиди или т.нар. „оксидативен стрес“.
 • Митохондриална теория, която е свързана с повреди в митохондриалната ДНК, дължащи се на свободните радикали, които водят до загуба на функциите на този органел, недостиг на клетъчна енергия и съответно до загуба на функциите на цялата клетка (митохондриите са енергийният генератор на клетките). Около 92% от всички свободни радикали се образуват в митохондриите и могат да увредят всички биомолекули – включително протеините, въглехидратите, мастните киселини и нуклеиновите киселини. Когато функциите на клетъчните митохондрии са увредени се нарушава оксидативното разграждане на приетите от организма хранителни вещества, а така също и гликолизата и метаболизма на мастните киселини;
 • ДНК теорията, която допуска, че промените в ДНК и мутациите от тези увреди са в основата на раковите заболявания и стареенето;
 • Хормоналната теория гласи, че с възрастта започва да намалява продукцията на определени хормони – растежен хормон, мъжки и женски полови хормони, мелатонин, което е свързано с процесите на остаряване. Растежният хормон например, активира митохондриалната функция и така редуцира свободните радикали.

Предвид на изложеното по-горе, приемането на екстракта от маслинови листа OLIFE, може да забави процесите на стареене, благодарение на неговите мощни антиоксидантни, противовъзпалителни и анти-стареещи активни съставки, като олеуропеинът и другите полифеноли в състава му – 97% биоразтворими и 100 % биосъвместими.

Комплексът от вещества и антиоксиданти, съдържащи се в маслиновите листа и екстракта от тях, успешно премахват излишъка от млечна киселина, мазнини и захар в кръвта и извеждат токсините от клетките на всички органи, повишават естествената имунна защита на тялото.

Екстрактът нормализира циркулирането на кръвта и регулира кръвното налягане, стимулира дейността на сърдечно-съдовата система, като регенерира клетките, възстановява съдовата еластичност и микроциркулация, усилва съкращенията на сърдечния мускул.

OLIFE влияе върху активността на антистресовите хормони (допамин, серотонин, епинефрин) и подобрява подаването на кислород към мозъка, което стимулира интелектуалната активност, паметта и концентрацията.

OLIFE регулира мастната обмяна в организма, a олеуропеинът в състава му помага за премахване на шлаките от тялото, контролира нивото на холестерола и липидите, подобрява метаболизма на въглехидратите, нормализира теглото.

Хипогликемичните свойства на екстракта от маслинови листа регулират нивата на кръвната захар и имат положителен ефект, при много форми на диабет.

Олеуропеинът в OLIFE подпомага борбата с остеопорозата, като стимулира производството на костни клетки (остеобласти) и предотвратява загубата на костна плътност. Действието на полифенолите в екстракта от маслинови листа, възпрепятства развитие на плесени, гъбички и бактерии, което има положителен ефект, при редуцирането на ставно-мускулни болки, предизвикани от тези паразити.

Многобройните изследвания на молекулата на ОЛЕУРОПЕИНА в основата на екстракта от маслинови листа, подчертават способността му да подтиска развитието на туморни клетки, при рак на гърдата.

Повече за забележителните антиоксидантни, антимикробни, противовъзпалителни и антиейдж свойства на екстракта от маслинови листа, може да прочетете в www.olife.bg.

Ежедневната употреба на 70 ml от OLIFE позволява на организма, да се зареди с мощна доза антиоксиданти и тонизиращи вещества, които до днес не са открити в друг природен източник!

Препоръки на лекарите за младост:

 1. Включете в менюто си много антиоксиданти
 2. Намалете калориите до 2/3 от количеството, с което поддържате нормалното си тегло
 3. Спортувайте, за да се спасите от остеопороза, затлъстяване и високоо кръвно налягане
 4. Пийте допълнително витамини С, В12, D
 5. Приемайте добавки с коензим Q10, щит срещу сърдечни болести
 6. Грижете се за доброто си настроение, намалете стреса!

 

Използвани източници:

Beauty woman, 6/2018, Храненето и остаряването, Д-р Райна Стоянова

http://antiaging-ivan-domuschiev.blogspot.com/

 

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.