ОТИТ – ПОМОГНЕТЕ НА УШИТЕ СИ С МАСЛИНОВИ ЛИСТА

Лечебните мерки при наличие на отит обикновено включват антибиотици, противогъбични препарати, противовъзпалителни средства, кортикостероиди и аналгетици.

Маслиновите листа със своите пословични противовъзпалителни, антибактериални  и противогъбични свойства категорично могат да бъдат и са едно от най-успешните средства при лечение на отити.

Налични са стотици доказателства и клинични изследвания за този факт, някои от тях с хилядолетна история.

Свещеното маслиново дърво продължава да ни впечатлява със своите дарове. Още от дълбока древност се е вярвало, че неговите маслинови листа притежават божествена сила и са се използвали за медицински цели.

През 19-ти век маслиновите листа се използват срещу висока температура и дори за лечение на малария.

В наши дни, употребата им е доказано ефикасна при редица заболявания, като диабет, сърдечно-съдови заболявания, Алцхаймер, стомашно-чревни заболявания, остеопороза, кожни заболявания, редица вирусни и бактериални състояния.

 

Вълшебното действие на маслиновите листа и техните ползи за здравето са изключително впечатляващи.

Нека се спрем на пословично силните антибактериални свойства на маслиновите листа. Благодарение на Олеуропеина /Oleuropein/ в маслиновите листа и неговите мощни противовъзпалителни, антиоксидантни, противоракови, кардиозащитни, антиангиогенни и неврозащитни функции тези божествени листа имат терапевтичен потенциал за различни здравословни нарушения, като:

 • гъбични инфeĸции
 • yшни инфeĸции
 • мeнингит
 • гpип
 • Чoвeшĸи пaпилoмa виpyc
 • Xeпaтит Б
 • пнeвмoния
 • oбиĸнoвeнa нacтинĸa
 • xepпec зocтep
 • мaлapия
 • тyбepĸyлoзa
 • гoнopeя
 • тeжĸa диapия
 • пpoблeми c пиĸoчнитe пътищa и редица други

Към ушните инфекции спада възпалението на средното ухо, което е разпространено заболяване, срещащо се при всички възрасти, но най-вече при децата, поради редица анатомични и физиологични особености.

За етиологията на отита на средното ухо може да се каже, че е почти само бактериално индуцирано заболяване, предизвикано от стрептококи, стафилококи и пневнококи. Понякога отит предизвикват и вируси – грипни вируси и аденовируси.

През 2017-2018 г. е проведено задълбочено проучване на пациенти с отит на средното ухо в болницата AL-Hakeem в град Наджаф, Ирак от университета в Al-kufa и фармакологичния отдел към него.

С това изследване се установява кои са най-често срещаните патогенни бактерии, причиняващи отит на средното ухо. При това проучване е тествана антимикробната активност на екстракти от маслинови листа и са доказани техните мощни противовъзпалителни и антибактериални свойства.

In vitro изследването на терапевтичните свойства на маслиновите листа при отит на средното ухо потвърждава тяхната ефикасност срещу широк спектър от патогени, включително:

Escherichia coli

Streptococcus pyrogenes

Pseudomonas fluorescens

Helicobacter pylori

Compylobactor jujuni

Staphylococcus aureus

Bacillus subtilis,

Bacillus cereus

Salmonella typhimurium

Erwinia carotovora

Candida albicans an

Plasmodium falciparum.

Антибиотичното лечение на отити е първото средство, което се прилага в традиционната медицина, особено при деца, но поради честото им и нерядко неоправдано предписване, редица микроорганизми имат резистентност към тях.

Безопасна алтернатива и природен антибиотик от слънчева Италия е екстракта от маслинови листа – OLIFE, който съдържа 93% Olivum ®. OLIFE е патентован воден извлек, 100% натурален, изцяло нетоксичен и без странични ефекти.

Най-мощният природен антиоксидант в света, който балансира жизнените функции, неутрализира действието на свободните радикали в организма и има редица ползи за човешкото здраве, включително и при възпаления на ушите.

Италианската компания EVERGREENLIFE /www.evergreenlife.it/гарантира с редица сертификати максималното съдържание на биоактивни и безценни за човешкото здраве полифеноли:

 • Олеоропеинът е задействащият механизъм, който отключва полезните вещества на антиоксидантите.
 • Тирозолът има свойствата на натурален антидепресант и успокоява нервната система, предпазва невроните от увреждане.
 • Рутинът е вещество, което вкарва големи количества кислород в организма и по този начин прочиства цялата сърдечно-съдова система, има и противоалергични свойства.
 • Хидрокситирозолът е най-мощният антиоксидант, който има силни подмладяващи свойства (затова присъства масово в козметичната индустрия). Нещо повече – това вещество има силни противовирусни свойства и прави напитката подходяща по време на епидемии.
 • Олеиновата киселинае ефикасна срещу множество паразити, гъбички, вируси и бактерии.

Имeннo тoзи миĸc oт биoфeнoли e дoĸaзaнo пoлeзeн в cвoятa ĸoмплeĸcнocт – безценна божествена природна комбинация, несравнима с останалите чисти, но xимично извлечени събстанции.

OLIFE се приема веднъж дневно /сутрин на гладно/, като няма противопоказания за продължителна употреба. OLIFE е естественият и елегантен природен начин за справяне с редица заболявания.

За повече информация, относно екстракта от маслинови листа OLIFE се свържете с представител на EVERGREENLIFE в България.

 

Източници:

Journal University of Kerbala , Vol. 16 No.3 Scientific . 2018

https://delo.bg/show/maslinovite-lista-lekuvat-tezi/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3002804/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0028390816305068

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3892135/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0304394013009762

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0197018611000702

https://www.mdpi.com/1422-0067/19/3/686

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/mnfr.201500605

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4742109/

https://www.iasj.net/iasj?func=fulltext&aId=155842

https://www.medinfo.bg/spisanie/2014/8/statii/ostrijat-otit-pri-decata-1721

https://www.rxlist.com/olive/supplements.htm

 

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.