Терапевтичните ползи на маслиновите листа

Полезните свойства на маслиновото дърво и неговите листа са известни още от древността. 

Първоначално учените смятали, че екстрактът от маслинови листа има способността да „лекува” различни заболявания. Но по-късно те откриват, че извлекът всъщност не лекува заболяването пряко — той убива патогените (причиняващите заболяванията фактори, като вируси и бактерии). 

Когато екстрактът от маслиновите листа спре действието на даден патоген, той всъщност „изважда от строя” заболяването на момента и спира неговото разпространение в тялото. След като патогените са парирани и обезвредени, имунната система може да се възстанови и да „излекува” заболяването из основи.

Най-важната съставка на средиземноморската диета е наличието в нея на маслиново масло (зехтин), в което се съдържа ценния глюкозид  ОЛЕУРОПЕИН, който в организма се редуцира до най-мощният  антиоксидант – хидрокситирозол.  След редица проведени изследвания се доказва, че съдържанието на ОЛЕУРОПЕИН в маслиновите листа е много по-високо от това в маслините и извлечения от тях зехтин. 

Някои от най-невероятните противотуморни резултати са публикувани в списанието Biochemical and Biophysical Research Communications. Когато давали перорално ОЛЕУРОПЕИН на мишки, с развити тумори в телата, той регресирал туморите за 9 до 12 дни. Биохимиците в това изследване съобщават: „От тези тумори не можеха да се възстановят жизнеспособни ракови клетки. Този факт превръща олеуропеина в мощен противотуморен фактор, пряко противодействащ на туморните клетки”.

Освен това, екстрактът от маслинови листа е показал, че повлиява успешно и други здравословни проблеми и патологии, освен рака, като ГАСТРИТ, КОЛИТ, ГАСТРОЕЗОФАГИАЛЕН РЕФЛУКС, ЕЗОФАГИТ, ХРОНИЧЕН ЗАПЕК, СИНДРОМ НА МЕТАБОЛИЗМА, ДИАБЕТ, ХИПЕРТОНИЯ, ОСТЕОПОРОЗА, ЗАТЛЪСТЯВАНЕ, ЧЕРНОДРОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ГЛАВОБОЛИЕ И ДР.

Клинични тестове, проведени в Медицинското училище на Ню Йоркския университет показват, че екстрактът от маслинови листа е способен да променя хода на инфекции от типа ХИВ и че дори може да лекува тези заболявания.

В книгата си Екстракт от маслинови листа, д-р Мортън Уокър препоръчва използването на екстракт от маслинови листа, заради чудодейното му въздействие върху повече от 125 инфекциозни и хронични заболявания.

Ползи и терапевтично действие на  екстракта от маслинови листа:

 • Усилва кръвообръщението, кръвотока и намалява уврежданията от свободните радикали (което спомага за справянето с атеросклероза, ХИПЕРТОНИЯ и артрит)
 • Стимулира работата на сърцето
 • Силно АНТИОКСИДАНТНО действие – дезактивира бактериални, вирусни и ретровирусни инфекции
 • Укрепва ИМУННАТА СИСТЕМА – ефикасно лечение на настинки, грип и пневмония
 • Предпазване от ИНФЕКЦИИ при операции и от инфекции на зъбите
 • Унищожаване на ХИВ вируса, както и на херпес и херпес зостер
 • НОРМАЛИЗИРА ТЕГЛОТО, повишава инсулиновата чувствителност, като премахва излишъка от мазнини и захар в кръвта и има положителен ефект при много форми на ДИАБЕТ
 • Успешно повлиява патологии, като: ГАСТРИТ, КОЛИТ, ГАСТРОЕЗОФАГИАЛЕН РЕФЛУКС, ХРОНИЧЕН ЗАПЕК, СИНДРОМ НА МЕТАБОЛИЗМА
 • Увеличава мозъчната активност, зарежда с енергия
 • Намаляване симптомите на синдрома на хроничната умора
 • Предотвратява онкологични заболявания
 • Противогъбично и антибактериално действие при микоза, гъбички по ноктите, гъбични инфекции и хламидия

И всичко това наред с множество други терапевтични ползи.

Благодарение на съвременните технологии, италианската компания Evergreen Life Products успява да извлече воден екстракт от свежи маслинови листа. Olife екстрактът превъзхожда 30 пъти екстра върджин зехтина, по съдържание на антиоксиданти. При това калоричността на продукта е сравнима, с тази на сок от ябълки или  други плодове. Ежедневната употреба на 70 ml от Olife позволява на организма да се зареди с мощна доза антиоксиданти и тонизиращи качества, които до днес не са открити в друг природен източник!

 

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.