За кого е подходящ екстракта от маслинови листа?

Ботаническо име: Olea Europaea

Семейство: Маслинови (Oleaceae)

Регистрирани противопоказания – няма!

История: смята се, че маслиновото дърво за първи път е култивирано на остров Крит около 3500 пр. Хр. като още от древността, листата са се използвали за почистване на рани, а маслото в ритуалните помазвания.

Листа от маслина се използват за лечение на вирусни, гъбични и бактериални инфекции, включително грип, настинки, херпес симплекс и херпес зостер. Прилагат се и при пневмония, хронична умора, треска, тежка диария, възпаления на ушите и уринарния тракт. Доказано е тяхното успешно приложение при високо кръвно налягане, диабет, подобряване на функцията на храносмилателната и отделителната система /понижават кръвното налягане, диуретично и хипогликемично действие/.

Най-ценното качество на екстракта от маслинови листа е, че бори успешно рак /чрез фитохимикалът олеуропеин, който кара патогенните клетки в организма да се самоунищожават/ и противодейства на ХИВ вируса, който причинява СПИН.С това откритие, маслината се превръща в едно от най-полезните растенията на Земята – маслините под формата на плод, зехтинът с неговите вълшебни качества, листата, които са цяла природна аптека /съдържат над 10 различни антиоксиданта, които са в пъти по-силни от тези в зеления чай, плодовете и зеленчуците/.

Най-често, маслиновите листа се прилагат като антибактериално, антимикробно, антиоксидантно и подсилващо/стимулиращо имунната система средство. Те спомагат за унищожаването или за потискането на растежа на много бактерии, вируси, гъбички и паразити, като тяхното преимущество е, че те не унищожават полезната чревна флора, за разлика от антибиотичните средства /на всички нас е известно, че естествената бактериална флора, която „населява” червата, предпазва от развитие на инфекции, като играе роля във функционирането на имунната система/.

Основните лечебни съставки в листа от маслина са секоиридоиди (олеуропеин и деривати), хидрокситирозол, полифеноли (вербаскозид, апигенин, глюкозид и лутеолин-глюкозид), тритерпени, в това число олеинова киселина и флавоноиди (рутин и диосмин). Най-важната съставка в листата от маслина е олеуропеинът /изолиран за пръв път през 1908 година/, на който се приписват полезните им свойства /концентрацията му в листата е значително по-висока, в сравнение с плодовете на дървото/.

При обработването на маслините и зехтина, една част от полезните им свойства се губят, но приготвени по специален начин полифенолните свойства и олеуропеинът се съхраняват отлично в екстракт от маслинови листа – вж. Olife. Екстрактът, който е мощно средство, при атакуването включително на тумори и рак, се приготвя от най-свежите и малки маслинови листа, растящи на върха на клонката.

Екстрактът от маслинови листа може да се прилага също и при цистит/ инфекции на пикочо-половите пътища, като вулвовагинит, тинеа крурис, трихофития, атлетичен крак/, кожни възпаления, екземи, кандида. Използва се и в лечението на заболявания на стомашно-чревната лигавица и може да се употребява включително и от деца /дозата трябва внимателно да се контролира/. Билката облекчава болката от чревни колики и се препоръчва като противоглистно средство /продължителната употреба е препоръчителна/.

Приложен към скалпа през нощта, екстрактът от маслинови листа предотвратява загубата на коса и пърхот. Приеман през устата помага да се премахнат камъни в жлъчката и подобрява бъбречната функция.

Екстрактът от маслинови листа и имунната система

Екстрактът от маслинови листа е силно антивирусно средство, тъй като пречи на възможността за производство на аминокиселини, които са от съществено значение за вирусната репликация. Той също така предотвратява вирусно отделяне, пъпкуване или събиране в клетъчната мембрана. Това предпазва от проникване на вируса до външната повърхност и мутиране на ДНК на клетката. Екстрактът от маслинови листа има уникалната способност да прониква директно във вирусно инфектирани клетки и да спира процеса на вирусната репликация. Ин витро проучвания установяват, че екстрактът от маслинови листа е ефективен срещу над 50 общи патогенни организми, включително вируси, бактерии, гъбички и протозои, като херпес, грип, полиомиелит, салмонела, кандида и коксаки A21.

Известният биохимик Арнолд Такемото казва: „Все още не съм открил друго растително вещество, което да постига същото антимикробно действие, каквото постига това вещество.“

Маслиновите листа правят патогенните организми неактивни

Екстрактът от маслинови листа има способността да прави неактивни патогенните бактерии, дрождите и вирусите без да уврежда здравите микроби в червата и лигавиците. Медицинските антибиотици унищожават както добрите, така и лошите микроорганизми, което води до катастрофална вътрешната микробна среда. Екстрактът от маслинови листа действа като мощно антимикробно средство, но селективно насочено към патогенни щамове /изследванията показват, че екстрактът от маслинови листа селективно блокира цялата специфична вирусна система и затова, може да бъде полезен, при борбата с грип, обикновена настинка, вирус на Епщайн-Бар (EBV) и други вирусни инфекции/.

Екстрактът от маслинови листа е много полезен при лечението на бронхиална астма, пневмония и бронхит.

За да получите максимален ефект от приема на течен екстракт от листата на  маслина /Olife/, трябва да го приемате в началото на инфекциозните процеси или най-добре, преди появата на такива, тоест като го приемате профилактично в сезоните с повишена заболеваемост!

Естествените процеси, които протичат непрекъснато в тялото, както и влиянието на замърсяването и радиацията във външната среда, водят до образуване на нестабилни молекули, наречени свободни радикали. Тези молекули се стремят да достигнат стабилно състояние, като атакуват и увреждат клетките в тялото. Свободните радикали се свързват с процесите на стареене, с някои хронични заболявания, както и с канцерогенезата – процесите на формиране на злокачествени заболявания. Основна защита срещу свободните радикали изпълняват веществата, наречени антиоксиданти, които се свързват със свободните радикали и по този начин ги обезвреждат. Счита се, че по този начин могат да се забавят процесите на стареене в тялото и да се потисне възникването на някои заболявания.

Антиоксидантното и противовъзпалително действие на листа от маслина водят до понижаване на риска от атеросклероза, артрити, както и намаляват вредното влияние на радиацията.

Приемът на листа от маслина повлиява благоприятно и функцията на сърдечно-съдовата система. Многобройни изследвания върху животни и хора са показали, че листата от маслина могат понижат кръвното налягане. Основно този ефект се дължи на разширяване на кръвоносните съдове, което освен това подобрява и кръвоснабдяването на редица органи. Листа от маслина могат да се окажат особено полезни при хора, чиито стойности на кръвното налягане са гранично високи. В тези случаи, лекарите препоръчват започване на диетичен режим, умерена физическа активност и избягване на рискови фактори, като тютюнопушене. Именно в този ранен етап, преди задълбочаване на артериалната хипертония, приемането на листа от маслина действа най-благоприятно и може да спомогне за отлагане на началото на лекарствената терапия.
В допълнение към полезните за сърцето ефекти, листа от маслина притежават и понижаващо холестерола действие. Ефектът им е насочен основно към „лошия” холестерол.

НАЗДРАВЕ!

 

Източници:

http://www.naturalnews.com

http://zdrave.ws/37111/lista-ot-maslina-rak/
––––––––––––––––––––––––––

 

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.