Естествен лек при ставни проблеми и артрит!

Медицината за маслиновите листа:

Съвременната медицина и изследванията, които непрекъснато прави, потвърждават способността на маслиновите листа, да забавят развитието на ревматоидния артрит и остеоартрита.

Остеоартрита или известен още, като дегенеративна ставна болест е заболяване с голяма честота, при което настъпва изменение на ставата, съпроводено със силни болки и ограничено движение. При това състояние се увреждат механизмите на хондроцитно възстановяване (хондроцитите са клетките, от които е изградена хрущялната тъкан), като основните причини са възпаление, оксидативен стрес и аутофагия.

Тук на помощ на физиотерапията идва фитотерапията!

Маслините и техните производни, какъвто е патентованият течен екстракт от маслинови листа на италианската компания Evergreenlife, притежават противовъзпалителни, антиоксидантни и автофагични (естествени механизми за саморегулация) свойства и са изключително подходящи терапевтични средства за остеоартрит. In vitro проучванията показват, че увеличаването на автофагията и потискането на възпалението от маслиновите полифеноли, може да допринесе за хондропротективното действие на маслиновите полифеноли, при износване, травми, болки, скованост, остеоартрит, ревматоиден артрит и други заболявания на ставите.

Най-просто казано, подуването на ставите се овладява, като се редуцира производството на противовъзпалителни молекули, чрез свързан молекулен механизъм, при който се регулира оксидативният клетъчен стрес.

Грижа за ставите!

Ежедневно подлагаме ставите си на сериозни натоварвания, а това води до тяхното износване, особено при хора с наднормено тегло, спортисти или при хора, упражняващи професии, които натоварват ставите, включително и при седене пред компютър и продължителна работа с мишка и клавиатура или често заемане на принудителни пози и пр. При липса на грижи за ставите, след определено време е възможно да се износят или възпалят, да се намали гъвкавостта и подвижността им и така съществено да се влоши качеството на живота ни. След 40-50 годишна възраст, при хората започват да се проявяват различни ставни проблеми.

В долълнение, голяма част от храненето ни вреди на ставите, като ги „задръства“ с токсини, влошава кръвоснабдяването им или води до възпалението им. Затова е важно ежедневно да снабдяваме ставите си с определени хранителни добавки, които възстановяват хрущялната тъкан, предотвратяват и лекуват възпалението, подобряват кръвоснабдяването и ни помагат да бъдем гъвкави и подвижни.

OLIFE е продукт, специално създаден, за да регулира цялостно нашето здраве, благодарение на уникалните свойства на олеуропеина и неговият метаболит – хидроксикортизолът, които притежават мощна антиоксидантна активност, противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства.

Хидрокситирозолът и неговите уникални характеристики:

Това вещество няма мирис и в чиста форма представлява безцветна течност. Извлича се от маслината и нейните листа и е вид полифенол с мощни антиоксидантни свойства. Една от основните характеристики, които правят хидрокситирозола уникален, като антиоксидант е фактът, че неговата стойност на ORAC (капацитет на абсорбция на радикален кислород) е най-високата, открита в растенията до момента – тази стойност може да достигне до 68,576 μmolTE/g.

Бързо се абсорбира в кръвта и тъканите, където незабавно неутрализира свободните радикали.

Единственият фенол, който може да пресече кръвно-мозъчната бариера, което му позволява да абсорбира свободни радикали в цялата централна нервна система.

Метаболит е на невротрансмитера допамин, което означава, че може да играе важна роля в неврозащитата.

Намалява маркерите /индикаторите на възпалението, включително IL-10, PEG-1, С-реактивен протеин, COX-2, TNF-a, iNOS и др./.

Поддържа митохондриална функция и значително увеличава производството на енергия от АТР.

Ето защо, течният екстракт от маслинови листа OLIFE спомага за оптималното здраве на нашите стави и е изключително ефективен продукт за тяхното възстановяване.

За повече информация за екстракта от маслинови листа: www.olife.bg

Използвани източници на информация: NIH (National institutes of health)

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.